Anton Tinnerholm, Johan Larsson, Ludwig Augustinsson. Foto: JanErik Henriksson / TT. Collage: Radiosporten.
Anton Tinnerholm, Johan Larsson, Ludwig Augustinsson. Foto: JanErik Henriksson / TT. Collage: Radiosporten.

Slaget om ytterbacksplatserna

Sverige gjorde succé i den första matchen av "Januariturnén" i Förenade Arabemiraten.

När det nu är dags för fotbollslandslagets andra match för året, mot Finland, vill Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson lyfta fram ytterbackspositionerna – de platser där det kanske är hårdast konkurrens från U21-spelarna.

– En bra insats mot Finland kan vara en plats i EM-kvaltruppen mot Moldavien, säger Henriksson om en av de unga ytterbackarna.

Under måndagen ska det svenska herrlandslaget i fotboll upprepa torsdagens succé-insats, 2-0-segern mot Elfenbenskusten, när "Januariturnén" fortsätter med träningsmatch mot Finland i den Förenade Arabemiraten.

Startelvan ser ut så här:

Karl-Johan Johnsson

Johan Larsson, Erik Johansson, Sebastian Holmén, Ludwig Augustinsson

Marcus Rohdén, Oscar Lewicki, Simon Gustafson

Niklas Bärkroth, Mikael Ishak, Johan Elmander

Radiosportens fotbollsexpert tycker att Malmö FF:s Anton Tinnerholm ska bytas in istället för Elfsborgs Johan Larsson som högerback i den andra halvleken.

– Det är två spelare som har potential att slå sig in i landslaget, i konkurrens med Emil Krafth, bakom Mikael Lustig. Särskilt Tinnerholm är jag nyfiken på att se igen. Han gjorde ett bra inhopp mot Elfenbenskusten och visade i Champions League under hösten att han kan bli en riktigt bra ytterback i landslaget, säger Richard Henriksson.

I den startande vänsterbacken, FC Köpenhamns 20-årige Ludwig Augustinsson, ser Radiosportens expert en A-landslagsman för vårens fortsatta EM-kvalspel.

– Kul att Ludwig Augustinsson får återigen spela från start. Han var bra mot Elfenbenskusten och visade att hans speluppfattning hinner med även när tempot är högre. En bra insats mot Finland kan vara en plats i truppen mot Moldavien.

Sveriges träningsmatch mot Finland startar klockan 19.00 under måndagen.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".