Foto: TT Nyhetsbyrån
Molin, Jonsson och Dackell får lämna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Brynäs sparkar tränartrion

Lars-Gunnar Jansson om att trion sparkas: "Konstigt"
1:20 min

Brynäs sparkar huvudtränaren Tommy Jonsson samt assisterande Ove Molin och Andreas Dackell. Något som förvånar Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson.

– Jag blev väldigt förvånad, att hela gänget åkte med var konstigt, säger Jansson.

Tommy Jonsson ledde Brynäs till SM-guld 2012, men i år har laget haft en tung vinter och Brynäs ligger just nu tia i SHL. Krav på Jonssons avgång har funnits bland fansen.

– Vi har kommit till vägs ände, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

– Jag vill poängtera att vi inte har haft några interna stridigheter, och det finns inga ”hard feelings” mot de tränare som nu får kliva åt sidan, säger Bengtzén.

Ny huvudtärnare blir Thomas ”Bulan” Berglund. Petter Nilsson blir assisterande. Kontrakten med de nya tränarna gäller i första hand säsongen ut.

– Att det skulle bli ”Bulan” Berglund hade jag aldrig kunnat föreställa mig, säger Lars-Gunnar Jansson.

Thomas Berglund har en lång spelarkarriär bakom sig med 17 säsonger i Luleå där han var kvar tills han slutade säsongen 2004/2005. Därefter har han haft olika tränaruppdrag i klubben, men tog en timeout från hockeyn efter förra säsongen. Petter Nilsson har även han en lång spelarkarriär i Luleå bakom sig. 

– Vi får in en tränare som är otroligt sugen och passionerad för uppdraget. Med sin energi och framtidstro så hoppas jag givetvis att han är precis vad Brynäs behöver i det här läget, säger Stefan Bengtzén. 

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".