Lars Frölander och Sarah Sjöström
Lars Frölander och Sarah Sjöström. Foto: TT Nyhetsbyrån

Frölander om Sjöströms seger: ”Otroligt bra för svensk simning”

OS-guldmedaljören Lars Frölander om att Sarah Sjöström vann Jerringpriset
2:21 min

OS-guldmedaljören Lars Frölander hyllar Sarah Sjöström efter Jerringprissegern och tror det betyder mycket för sporten i landet. 

– Det är fantastiskt roligt och otroligt bra för svensk simning, säger han till Radiosporten. 

Lars Frölander, som tog hem OS-guld i Sidney 2000, glädjer sig över att Sarah Sjöströms framgångar prisats av det svenska folket efter att hon vunnit 2014 års Jerringpris.

– Det är fantastiskt roligt och otroligt bra för svensk simning. Hon har haft ett fantastiskt år så det är otroligt glädjande. Det här betyder jättemycket för svensk simning. Förhoppningsvis sporrar det här fler till att börja simma. Sverige har alltid varit en stark simnation. Simningen är en världssport som utövas av väldigt många länder, så det är kul att vi kan fortsätta plocka fram väldigt duktiga simmare i det här landet, säger Lars Frölander till Radiosporten.

Sarah Sjöström är en väldigt ung vinnare – trots alla framgångar är hon blott 21 år gammal. Frågan är om utvecklingen fortsätter för Sjöström.

– Så länge hon hittar motivationen kommer hon nog hela tiden utvecklats. Hon är ung trots att hon har varit med i nästan tio år. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".