Richard Henriksson
Richard Henriksson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henriksson om Elm: ”Kan dominera i allsvenskan”

Henriksson om Rasmus Elm i Kalmar FF: "Kan dominera i allsvenskan"
3:18 min

Rasmus Elm är klar för Kalmar FF. Mittfältaren har skrivit på fram till sommaren 2016 och Radiosportens expert ser fram emot övergången, både för allsvenskan och för Elms skull.

– Det är jättebra att han får komma hem och hitta en trygg tillvaro med gott om tid på sig. I Kalmar kan han vara utan press på att bli kvitt magbesvären och press på att bli en frisk fotbollsspelare igen, säger Richard Henriksson och menar att det är det som gjort att Elm haft svårt att komma tillbaka från sina besvär.

– Det viktiga är att han kan gå på hundra procent och inte gå in i spel igen som i Moskva då han var på 50 procent och 75 procent, så har det även varit i landslaget. Kalmar kommer ha tålamodet som krävs för att han ska bli fullt frisk.

Om Elm kan spela för fullt blir det ett enormt lyft för Kalmar FF.

– Om Elm kommer tillbaka till den prestationsförmågan han har och går på 100 procent, då är han allsvenskans överlägset bästa spelare.

Om han når den formen, är han återigen aktuell för landslaget då?

– Det är jag helt övertygad om, kommer Elm tillbaka till 100 procent kommer han göra jättebra ifrån sig och dominera i allsvenskan, då är han självklart återigen intressant för svenska a-landslaget.

Men att Rasmus Elm på egen hand skulle göra Kalmar FF till en guldkandidat tror inte Henriksson på.

– Han höjer Kalmars kapacitet väldigt mycket, men för att hota Malmö FF krävs det mer än bara Elm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".