2007 TROLLHäTTAN 20071202 Joakim Ljunggren från Karlskoga avancerar genom lerpölarna till segern i årets upplaga av Enduroklassikern Novemberkåsan som kördes i och omkring Trollhättan. Foto Micke Fransson / SCANPIX

Granater ändrar Novemberkåsans bana

Odetonerade granater tvingar arrangörerna att dra om bansträckningen för klassiska Novemberkåsan. Tävlingen var tänkt att köras på Bulids nedlagda skjutfält i Uddevalla men nu ändras planerna, skriver bohusläningen.se. 

– Novemberkåsan är tuff men det kan vara lite väl hårt att köra där det finns gamla granater, säger banchefen Stig Östberg, till tidningen.

Det är Fortfikationsverket som avslagit ansökan om att få arrangera endurotävlingen på det tidigare militära övningsområdet med hänvisning till att säkerheten inte kan garanteras. Enligt verket finns stora mängder kartlagd men odetonerad ammunition kvar på området.

– Bulid är inte enda stället vi hade tänkt köra på runt Uddevalla. Vi har andra platser också men nu behöver vi kanske utöka dem något, säger Stig Östberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".