2014, Juha Pekka Haataja. Foto: TT Nyhetsbyrån
Juha Pekka Haataja debuterar för Modo i kväll. Foto: TT Nyhetsbyrån

SHL-guide inför torsdagens matcher

Fem matcher spelas i SHL på torsdagskvällen. Här är läget i lagen.

Skellefteå (1) - Leksand (11)

Form: Skellefteå är formstarkast i SHL med fem segrar på de sex senaste matcherna. Skellefteå föll dock mot Luleå i CHL. Leksand har två uddamålssegrar mot Örebro och Modo efter en tung period med flera förluster i rad.

Inbördes möten: Skellefteå har vunnit de fem senaste matcherna.

Läget i lagen: Pär Lindholm är spelklar i Skellefteå igen efter avstängning. I Leksand debuterar nyförvärvet Mattias Guter. Inga nya avbräck har rapporteras i något av lagen.

HV71 (3) - Örebro (6)

Form: HV71 har fyra raka förluster. Laget har släppt in 12 mål på de två senaste matcherna. Örebro har två raka förluster med uddamålet mot Färjestad och Leksand.

Inbördes möten: 2-1 i möten till HV71 denna säsong. HV71 har vunnit de två senaste matcherna.

Läget i lagen: Sebastian Strandberg är tillbaka i HV71 efter utlåningen till Malmö. HV71 har Axel Edistedt och Simon Karlsson på skadelistan. Örebro saknar Tomas Skogs. Det är även oklart om sjuke Kalle Olsson kan spela.

Frölunda (2) - Luleå (8)

Form: Frölunda har två raka segrar i SHL och är även klart för final i CHL, så formen är på väg uppåt efter en rejäl formsvacka. Även Luleås formkurva pekar uppåt igen efter en längre tids svacka. Seger senast i SHL och klart för final i CHL.

Inbördes möten: Samtliga tre tidigare möten den här säsongen har slutat med uddamålsseger. 2-1 till Frölunda, men senaste matchen vann Luleå med 1-0.

Läget i lagen: Frölunda saknar Oliver Bohm och Christian Bäckman. Luleå har Per Ledin på skadelistan. Matchen är en försmak inför finalen i CHL mellan just Frölunda och Luleå.

Modo (12) - Djurgården (9)

Form: Modo har 9 raka förluster och i särklass SHL:s formsvagaste lag. Efter tre raka förluster vann Djurgården senast mot HV71 med 5-2.

Inbördes möten: Djurgården har tre raka segrar mot Modo. Men samtliga har varit med uddamålet.

Läget i lagen: I Modo debuterar nye Juha-Pekka Haataja. Travis Roche är inte aktuell för spel och Albin Runesson spelar med J20-laget. I Djurgården kan Damien Fleury debutera och Alexander Fällström kan vara tillbaka från skada. Däremot är Daniel Fernholm, Robin Alvarez och Mikael Samuelsson. 

Linköping (4) - Färjestad (7)

Form: Linköping vinner och förlorar varannan match. Senast blev det förlust mot Frölunda, 2-3. Färjestad har klättrat rejält i tabellen efter fyra raka segrar. 

Inbördes möten: Linköping har vunnit samtliga tre tidigare matcher den här säsongen.

Läget i lagen: För första gången på länge är Linköping helt skadefritt då Nichlas Hardt gör comeback i matchen efter skada. I Färjestad saknas Joakim Hillding och Viktor Ejdsell. Fredrik Petterson-Wentzel står i målet.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".