2013, Dahlerus och Lindström återförenades i Djurgården. Foto: TT Nyhetsbyrån
Dahlerus och Lindström återförenades i Djurgården. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dahlérus tvåmålsskytt i comebacken

Hermine Dahlerus gör sitt första mål i comebacken
0:40 min

Hermine Dahlérus gjorde två mål i sin comeback när Djurgården besegrade Huddinge i innebandyns Superliga med 7-5.

– Jag orkar inte lika mycket som de andra tjejerna, men i tredje perioden fick jag lite energi av målen jag gjorde, säger Dahlérus till Radiosporten.

Dahlérus bestämde sig för att göra comeback i Djurgården när det visade sig att klubben hade ekonomiska problem. Stjärntrion Emelie Lindström, Sandra Matsson och Ranja Varli fick lämna då klubben inte hade råd med deras löner.

I matchen mot Huddinge var dock Lindström tillbaka. Men det var comebackande Dahlérus, som vunnit 4 VM-guld, som visade vägen efter att Huddinge kopplat grepp i den första perioden.

38-åriga Dahlérus, som varit borta från elitinnebandyn i över ett år, visade att hon inte tappat allt för mycket. Dahlérus gjorde två av Djurgårdens mål. Hon gjorde 3-3 i början av andra perioden (lyssna på målet i klippet nedan) och såg sedan ut att ha punkterat matchen med 6-3. Men Huddinge vaknade till liv igen på slutet med två snabba mål och matchen avgjordes först med Matilda Sjödins skott i tomt mål i slutet.

– Det har varit en väldigt känslosam tid de här veckorna för Djurgården. Skönt att laget vinner de här två matcherna. Det finns en fantastisk moral i det här laget, säger Dahlérus som tyckte att kroppen kändes helt okej i matchen.

– Det kändes lite ringrostigt, men jag hade riktigt roligt i 60 minuter, det var det viktigaste. Jag har varit med och tränat med Djurgården under året jag varit borta och sedan har jag spelat i division 4, säger Dahlérus som kommer att fortsätta förstärka Djurgården under våren.

– Jag ska vara med så mycket jag kan, men det kanske inte innebär alla matcher.

Sandra Matsson följde matchen på plats och kanske också hon kan göra comeback i Djurgården under våren, men något SM-guld vill inte Dahlérus prata om ännu. 

– Men vi är definitivt med i slutspelsracet.

Mer om Innebandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".