20150122 Johanna Larsson föll i Australian Opens andra omgång. Foto: Vincent Thian/TT.
20150122 Johanna Larsson föll i Australian Opens andra omgång. Foto: Vincent Thian/TT.

Larsson chanslös mot världssexan

Johanna Larsson, Sveriges enda kvarvarande hopp i singelturneringen i Australian Open, föll som väntat mot polskan Agnieszka Radwanska.

Världssexan Radwanska tappade bara ett game och vann med 6-0, 6-1. Larsson lyckades bara vinna 16 bollar i hela matchen.

Därmed är det enda kvarvarande svenskhoppet i singelturneringarna (dam+herr) släckt. 

Johanna Larsson får ta med sig att hon för första gången i karriären nådde den andra omgången i Melbournes Grand Slam-turnering.

I damdubbeln gick det bättre för Larsson, som i par med Kiki Bertens (Nederländerna), vann i den första omgången. Lucic-Baroni och Raymond besegrades med 2-0 i set (7-6, 6-3). I den andra omgången väntar det elfteseedade paret Medina Garrigues (Spanien) och Sjvedova (Kazakstan).

Vidare till andra omgången i herrdubbeln är fjolårsmästaren Robert Lindstedt. I par med nye polske dubbelpartnern Marcin Matkowski vann Lindstedt i två raka set (6-4, 6-4) över Shamasdin/Jaziri. I den andra omgången ställs Lindstedt/Matkowski mot Erlich/Huey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".