Isaac Kiese Thelin i U21. Foto: Björn Lindgren/TT
Isaac Kiese Thelin, här i U21. Foto: Björn Lindgren/TT

Kiese Thelin har skrivit på för Bordeaux

Richard Henriksson om Kiese Thelins övergång: "Med de summorna kommer kraven"
5:03 min

Landslagsanfallaren Isaac Kiese Thelin är nu helt klar för den franska fotbollsklubben Bordeaux.

Kontraktet med den franska klubben sträcker sig till juni 2019, det skriver Boordeaux på sin hemsida.

På Bordeauxs hemsida beskrivs Isaac Kiese Thelin som en snabb, teknisk spelare och en internationell anfallsstjärna i vardande.

”Han kommer fortsätta att växa i vår klubb”, skriver man.

Tidigare rapporterades det om att Malmö FF, Isaac Kiese Thelins senaste klubb, fått 40 miljoner kronor i övergångssumma för 22-åringen.

”Isaac kom hit relativt okänd och visade med en fantastisk vilja och ambition hur långt man kan ta sig på väldigt kort tid. Han har tagit enorma steg under hösten där han blivit uttagen till landslaget och tar sig nu an ett nytt äventyr i Bordeaux. Självklart är det alltid lika tråkigt när en spelare lämnar och vi kommer att sakna Isaac men vi önskar honom lycka till”, säger Malmö FF:s sportchef, säger Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

– De visar med det här långa kontraktet att Isaac Kiese Thelin är en spelare som de tänker satsa på, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson och fortsätter:

– Jag tror att han kommer få ganska mycket speltid här under våren. De behöver en spelare som går rakt in i startelvan och då kommer ju kraven att leverera. Då kanske startsträckan inte kommer vara jättelång.

– Jag tror att han har mer utveckling i sig och på det sättet är det bra val att gå till Bordeaux och den franska ligan som inte hör till den absoluta toppen. Bordeaux har ju lite som sin profil att förädla talanger. 

– Jag är helt övertygad om att Kiese Thelin själv är medveten om att ’jag måste bli ännu bättre’, men det har han ju varit med om en gång tidigare när han gick från Norrköping till Malmö och där gick det ju väldigt snabbt.

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".