Sara Hector
Sara Hector. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hon knep sista slalomplatsen till VM

Sara Hector tog den sista slalomplatsen till VM när det alpina damlandslaget presenterades på torsdagen.

Hector kommer att köra både slalom och storslalom. Precis som Frida Hansdotter och Maria Pietelä-Holmner. Anna Swenn-Larsson kompletterar i slalom, Jessica Lindell-Vikarby i storslalom. Kajsa Kling blir den ende fartåkaren och kör kanske också i kombinationen.

Sverige får starta med fyra åkare i varje disciplin och det var trångt kring den sista slalomplatsen. Charlotta Säfwenberg hade en fin-fin tiondeplats i sista slalomtävlingen före VM, Emelie Wikström var OS-sexa men har haft tungt i inledningen av årets säsong.

Hector har visat att hon i enstaka åk kunnat utmana dom bästa och har en niondeplats som bäst i slalom i vinter. I storslalom har hon varit etta och tvåa i dom senaste tävlingarna.

Herrarnas trupp tas ut efter helgens tävlingar i Kitzbühel och tisdagens kvällsslalom i Schladming. Men efter Axel Bäcks oturliga knäskada öppnar det upp för att såväl Andre Myhrer som Markus Larsson får köra slalom tillsammans med Jens Byggmark och Mattias Hargin.

Storslalomåkaren Matts Olsson och Hans Olsson i fart är två andra med goda VM-möjligheter. VM avgörs i Beaver Creek, USA, i februari.


Alpina damlaget till VM i Vail/Beaver Creek 2015:

Frida Hansdotter, Norbergs SLK
Sara Hector, Kungsbergets SLK
Kajsa Kling, Åre SLK
Jessica Lindell Vikarby, Huddinge SK
Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK
Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".