Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån och AIK hockey

Boork: Därför petas Lisa Johansson

Boork om att Lisa Johanssons petas igen: "Är flera anledningar"
1:33 min

AIK:s forward Lisa Johansson har gjort 18 mål i Riksserien, flest av alla svenska spelare den här säsongen. Men när förbundskapten Leif Boork tog ut sista truppen inför VM fanns hon återigen inte med.

– Det finns flera orsaker till det, säger Boork till Radiosporten.

Radiosporten träffade Lisa Johansson efter AIK:s förlustmatch mot Linköping på onsdagen. Då berättade hon om sin framgång den här säsongen och om längtan att få vara med i landslaget igen. 

– Kommer chansen så tar jag den, det är någonting man verkligen vill. Men det är inte jag som tar ut laget. Jag fokuserar på mitt här och gör det bästa jag kan. Kommer jag med i landslaget blir det en bonus, sade Lisa Johansson till Radiosporten.

På torsdagen togs truppen ut till fyrnationsturneringen i Finland. Men där fanns Johansson inte med. Boork förklarar varför Johansson inte varit med senaste året.

– Hon var aktuell inför OS, men hoppade av då hon lämnade samlingen i Norrtälje under oklara omständigheter. Nu hade vi ett möte i november där vi pratade ut om det. Då sa hon att hon är beredd att fortsätta. Men jag vill lite grann markera att det inte bara är att spatsera in i landslaget när man har ändrat sig. Utan då får man kvalificiera sig dit, det gör man inte bara över en natt, säger Boork.

Han vill nu se henne i en ordentlig sommarträning för att hon ska kunna bli aktuell till nästa säsong. Vad gäller hennes målfacit i Riksserien är Boork inte allt för imponerad.

– Hon är duktig på att förvalta målchanserna när de dyker upp. Men tittar man statistiskt när hon gjort sina mål har hon gjort hälften mot SDE och Sundsvall, det svagaste motståndet. Jag vill se lite mer av henne innan hon kommer med i landslaget igen, säger Boork.

Mer om Damkronorna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".