2014, Modojubel, Foto: TT
Arkivbild. Foto: TT
Modo-Djurgården 3-2 e.förl.

Äntligen seger för Modo

Henrik Gradin: ”Väldigt viktig seger för gruppen”
3:02 min

Modo gjorde en bra match hemma mot Djurgården men lyckas ändå inte bryta den långa negativa sviten. Det blev i och för sig två poäng efter 3-2 i förlängning men Örnsköldsvikslaget har inte en seger under ordinarie matchtid sedan 29 november - 14 matcher. 

Radiosportens Christer Jonasson tar ut matchens lirare i båda lagen.
Modo: Linus Ullmark
Djurgården: Markus Nordlund

– Det kändes jäkligt surt när de kvitterar men mindre än en minut kvar, det tycker jag vi ska klara av men vi är glada över dem här poängen. Det är viktigt mentalt för oss att vi får den här segern. Jag tror att det var väldigt viktigt för gruppen, säger Modos assisterande tränare Henrik Gradin efter matchen.

Modo kom till start med två riktigt usla månader bakom sig. Efter 4-1 hemma mot Luleå i slutet av november har laget fått ihop nio poäng på 14 matcher.

Tränaren Per-Erik Johnsson som tog över efter sparkade Anders Forsberg hade fem raka förluster, men kunde nu trösta sig med en seger.

Örnsköldsvikslaget har förankrats allt fastare på sista plats i tabellen och möjligheterna att klättra upp ovanför kvalstrecket är högst teoretiska.

Modo har förstärkt laget, tidigare med tjecken Radek Smolenak och inför matchen mot Djurgården med finländaren Juha-Pekka Haataja, målskytt av rang som vann både poäng- och målligan i finska ligan så sent som 2012/2013.

Haataja såg vass ut, en klar förstärkning, och bildade Modos bästa kedja med Smolenak och Kyle Flanagan.

Finländaren hade ett bra läge i första perioden, när han rundade Djurgårdens kasse och var nära att få in pucken bakom målvakten Mikael Tellqvist.

En annan modoit gjorde dock matchens första mål. Redan efter 1.22 styrde Per-Åge Skröder snyggt in 1-0.

Modo var också klart bättre större delen av första perioden, men Djurgården kom igen i andra. Djurgården som också presenterade ett nyförvärv, fransmannen Damien Fleury - som gjorde mål. Fleury pangade in 1-1 sedan Modo-försvaret glömt att markera honom.

Matchen stod och vägde i tredje perioden, Djurgården hade bästa chanserna - två stolpskott - när Modos veteran Niklas Nordgren såg ut att göra segermålet med tre minuter kvar.

Men värvningen av Damien Fleury visade sig vara ett riktigt lyckokast för Djurgården, han kvitterade nämligen med 49 sekunder kvar av ordinarie matchtid i spel sex mot fem.

Modos kapten Jonas Ahnelöv lyckades dock avgöra med 3-2-målet 52 sekunder in i förlängningen.

– Jag är ganska nöjd med resultatet. Vi låg under med 2-1 med mindre än två minuter kvar så det är starkt av grabbarna att komma tillbaka.

– Det kommer perioder när inte allting fungerar. Jag tycker ändå vi har förvånansvårt få sådana matcher. Jag är nöjd att vi tar poäng även fast vi inte spelar särskilt bra, säger Djurgårdens tränare hans Särkijärvi till Radiosporten efter matchen.


MATCHFAKTA:

Modo-Djurgården:

3-2 e.förl (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) 

Första perioden: 1-0 (1.22) Per-Åge Skröder (Dennis Persson, Gustav Possler).

Andra perioden: 1-1 (16.29) Damien Fleury (Markus Nordlund, Henrik Eriksson).

Tredje perioden: 2-1 (16.53) Niklas Nordgren (Simon Önerud)

2-2 (19.11) Damien Fleury (Linus Arnesson).

Fjärde perioden: 3-2 (0.42) Jonas Ahnelöv (Gustav Possler)

Skott: 29-31 (9-11, 10-6, 8-14, 2-0).

Utv, Modo: 3x2. Djurgården: 3x2.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena, och Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 4 874

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".