MALMÖ 20150105 Kim Andersson med bollen i handbollslandskampen mellan Sverige och Danmark på måndagen i Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT
Foto: Andreas Hillergren / TT

Kim Andersson hoppfull – räknar med spel i åttondelsfinal

Kim Andersson hoppfull: "Siktet är inställt på Frankrike-matchen"
2:39 min

Lagkapten Kim Andersson är hoppfull inför fortsättningen i handbolls-VM. Gårdagens smäll mot den redan ömmande axeln ska inte behöva hålla honom borta från slutspelet.

Efter den oavgjorda matchen mot Egypten på torsdagen var det en butter Kim Andersson som talade om sin ömmande axel. En smäll mot densamma i den andra halvleken förvärrade tidigare smärta och tvingade honom att följa resten av matchen från bänken.

– Jag känner mig lite mörbultad och stel, men har en positiv känsla. Det finns hopp, säger Andersson till Radiosporten.

Senaste nytt från Qatar under fredagen är dock betydligt mer positivt. Kim Andersson rehabtränar och räknar själv med spel i åttondelsfinal på måndag. Han hoppas dessutom till och med kunna delta i lördagens gruppspelsmöte med Frankrike.

– Siktet är inställt på Frankrike-matchen, men jag går inte in och riskerar något. Då lägger jag allt krut på åttondelen.

Landslagsläkaren Ulf Sigurdsson säger att det är efterdyningar till slaget Kim Andersson fick i träningsmatchen mot Danmark.

Det stör muskulaturen balansen och koordinationen runt axelleden, axelleden är lite retad.
Receptet är muskelträning i gymmet för att få tillbaka koordinationen.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".