Blatter och Raiola
Blatter och Raiola. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatans agent utmanar Blatter

Zlatan Ibrahimovic agent, Mino Raiola, säger att han allvarligt funderar på att utmana Sepp Blatter om ordförandeposten i Internationella fotbollsförbundet (Fifa). 
– Tanken på att Blatter ska vinna ordförandevalet ytterligare en gång får mig att må illa, säger Raiola.

Raiola säger till den nederländska tidningen Het Volkskrant att han redan pratat med ledare för ett 20-tal fotbollsnationer och att han kampanjar med ledorden demokrati och transparens.

För att över huvudtaget kunna få vara med i kampen om Fifa-ledarskapet måste de sökande senast till den 29 januari visa att de backas upp av minst fem nationella förbund och ha haft en aktiv roll inom fotboll under två av de fem senaste åren. Övriga kandidater är fransmännen Jerome Champagne och David Ginola och Jordaniens prins Ali Bin Al Hussein. Sepp Blatter kandiderar för en femte ordförandeperiod.

Före detta Uefa-ordföranden Lennart Johansson gick tidigare i veckan till attack mot fotbollshöjdarna i en intervju med Radiosporten. Lyssna på kritiken här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".