Hans Olsson
Hans Olsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hans Olsson missar VM

Hans Olsson missar VM i Vail/Beaver Creek. Ryggskadan stoppar Olsson från att kunna kvala in till mästerskapen i helgen, det säger landslagstränaren Tomas Karlsson till expressen.se.

Tidigare i veckan kom beskedet att Axel Bäck missar VM på grund av en knäskada. Nu kommer nästa avbräck för det alpina landslaget. Hans Olssons ryggskada som han ådrog sig under torsdagens träning i Kitzbühel gör att han missar helgens tävlingar - och därmed också chansen att kvala in till VM.

– Det tåget går nu. Han skulle ha gjort någonting här i morgon (lördag). Sen är det inte säkert att han hade kunnat åka VM även om han hade gjort resultaten här, säger landslagstränaren Tomas Karlsson till expressen.se.

30-åringen fick ryggen undersökt under fredagen och enligt landslagsläkaren är det en skada som Olsson dragits med under en längre tid.

– Han har ett problem med diskarna i ländryggen och de har fått sig en smäll igen. Han är på behandling i Innsbruck nu. Men det är ingen dramatiskt. När 105 kilo Olsson landar blir det irriterat i ryggen. Han har levt med det här och det kommer han få leva med, säger Tomas Karlsson till expressen.se.

VM i Vail och Beaver Creek inleds 3 februari. 

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".