Sveriges förbundskapten Pär Mårts. Foto: Claudio Bresciani/TT
Sveriges förbundskapten Pär Mårts. Foto: Claudio Bresciani/TT

Förbundskapten Pär Mårts om nya kraven på SHL-klubbarna

Pär Mårts: ”Tycker att det är bra”
3:58 min

Radiosporten passade på att fråga förbundskapten Pär Mårts om de nya kraven på SHL-klubbarna när han gästade Radiosporten under lördagens SHL-match på Hovet i Stockholm.

Från och med säsongen 2016/2017 ställs det flera nya krav på SHL-klubbarna. Bland annat ska klubbarna visa upp ett eget kapital på 4 miljoner kronor och så ska de ha en modern arena med publikkapacitet på minst 5 000 åskådare, där 3 500 av platserna måste vara sittplatser.

Ett beslut som fått kritik från flera klubbar, bland annat från VIK hockey.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts säger så här om de nya kraven:

– Det handlar om att ta stort ansvar för verksamheten och det tycker jag väl både SHL och förbundet vill att man ska göra och jag tycker att det är bra så länge det sportsliga styr vem som spelar i den högsta ligan eller inte. Det tycker jag är viktigt, och det har man ju inte förbjudit.

Men tycker du att det gör det i samma utsträckning om man ställer de här kraven, jag tänker små klubbar som ska ha så stora arenor och så vidare?

– Jag tror att det går att lösa på något sätt, jag tror att det viktiga är att sända signaler och så vidare så vi får se vart det tar vägen, säger Per Mårts.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".