Henrik Harlaut i slopestyle skidor i Sotji-OS. Foto: AP Photo/Sergei Grits/TT.
Henrik Harlaut i slopestyle skidor i Sotji-OS. Foto: AP Photo/Sergei Grits/TT.

Svenska freestylestjärnan skadad i otäck krasch

Freestylestjärnan Henrik Harlaut nämndes som en man för pallen i slopestyle i X-games i Aspen. I stället kraschade han våldsamt i första omgången i finalen.

Harlaut tappade kontrollen i sitt andra hopp, landade illa och blev liggande i snön medvetslös. Efter några minuter reste han sig och signalerade att han var okej.

– Det är rätt lugnt, han har fått en liten fraktur i högeraxel. Han slog i huvudet så hårt att han var medvetslös en kort stund. Men nacken och ryggen är bra, säger tränaren Patrik Nyberg till SVT.

Harlaut fördes till sjukhus där det enligt freeskiinglandslagets Twitter-konto konstaterades att han ådragit sig en hjärnskakning.

Det är osäkert om Harlaut kan ställa upp i big air-kvalet inatt, svensk tid. Svensken vann tävlingen både 2013 och 2014 och skulle han vinna årets tävling också blir han historisk som den förste skidåkaren att ta hem samma gren tre år i rad.

Mer om Freestyle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".