ÖSTERSUND 2014-11-30 Sveriges Fredrik Lindström efter målgång i skidskytte mixedstafetten vid världscuppremiären i Östersund på söndagen. Foto: Robert Henriksson / TT
Fredrik Lindström under en tävling tidigare under säsongen. Foto: TT

Inget svenskt stafettlyft

De svenska skidskytteherrarnas ambition att ta en plats bland de tio bästa i en världscupstafett lyckades inte i Anterselva på söndagen. Det slutade med 13:e plats för Ted Armgren, Fredrik Lindström, Torstein Stenersen och Gabriel Stegmayr. 

Armgren och Lindström höll Sverige inom en minuts avstånd från täten på de första sträckorna, men sedan tappade Stenersen rejält. Ex-norrmannen som nyligen fått svenskt pass och gör sin första världscuphelg överhuvudtaget, sköt illa och tappade två minuter till täten.

Till slut skiljde 4,5 minuter till segrande Norge. Tyskland kom tvåa och Frankrike blev trea.

Det svenska damlaget fick inte slutföra stafetten utan plockades av efter att ha blivit varvat på sista sträckan. Den officiella slutplaceringen blev 18:e. Tyskland vann före Tjeckien.

Mer om Skidskytte

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".