Christoffer Edlund
Christoffer Edlund, arkivbild från 2013. Foto: TT Nyhetsbyrån

Edlund höll lekstuga mot Ryssland: ”Var två roliga landskamper”

Christoffer Edlund: ”Var två roliga landskamper”
2:16 min

Det är tur för Ryssland att finalen i årets bandy-VM spelas först i april. Sverige bjöd nämligen på utklassning i veckans landskamper - fredagens 7-1 följdes upp med 9-4 på söndagen. 

Sällan har Sverige varit så överlägset mot ryskt motstånd. Sammanlagt 16-5 på två landskamper mot ett regerande världsmästarlag som inte riktigt stod att känna igen.

Allra roligast hade Christoffer Edlund, till vardags anfallare i ryska Jenisej. Fjolårets skyttekung i VM gjorde fyra mål i fredagens match i Nässjö och fyllde på med ett hattrick i Vetlanda.

– Det var två roliga landskamper, vi har gjort två bra resultat, framförallt tycker jag att vi har fått till stora delar av ett spel som vi kommer att plocka med oss i framtiden, säger Christoffer Edlund till Radiosporten.

Ryssland saknade flera av sina nyckelspelare, däribland skadade Sergej Lomanov, och lär inte bjuda på lika stora ytor när det drar ihop sig till VM-spel.

– De har säkert en tre-fyra-fem spelare som kanske kommer att bytas ut, det är möjligt, framförallt kommer Lomanov att vara med, men vi har också några som vi saknar framförallt Daniel Berlin som är en viktig kugge, säger Christoffer Edlund.
 
I fjolårets VM vann Ryssland guld efter seger med 3-2 i finalen mot Sverige i Irkutsk. Då spelades finalen som brukligt i februari.

Nytt för i år är att VM spelas först i månadsskiftet mars-april, när ligorna i Sverige, Finland och Ryssland är färdigspelade.


MATCHFAKTA:

Sverige-Ryssland 9-4 (3-1) 

Sverige: Christoffer Edlund 3, Patrik Nilsson 2, Andreas Westh, Johan Löfstedt, Adam Gilljam, Erik Pettersson. Ryssland: Jevgenij Dergajev 2, Artem Bondarenko, Igor Larionov. 

Publik: 1 664.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".