2013, Karin Torneklint, Foto: TT
Foto: TT

Torneklint: ”Är så roligt att hon är tillbaka”

Karin Torneklint: ”Hon ger sån otrolig energi”
4:48 min

Förbundskapten Karin Torneklint ser fram emot Susanna Kallurs häckcomeback i tyska Karlsruhe till helgen.

– Det är bara så roligt att hon är tillbaka och jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för henne, säger Karin Torneklint och fortsätter:

– Det ska bli jätteroligt att få in henne i laget till inomhus-EM, det vore verkligen toppen, hon ger sån otrolig energi till andra också.

Vilka signaler har du fått ifrån henne?

– Att det bara är bra och hon tränar på, men att nu börjar tävlingsnerverna komma så hon börjar nog bli lite spänd också för hon har väntat så länge, men bara det att hon är på banan och springer sitt första lopp det är helt fantastiskt, säger Karin Torneklint.

Vilka förhoppningar tror du att svenska folket kan ha på Susanna?

– Vi ska hoppas jättemycket att det går bra för henne och att hon kommer tillbaka i gott slag, men jag tror inte att vi ska ha den förhoppningen i första loppen utan hon måste få springa nu i vinter och komma tillbaka till en viss nivå och sedan utifrån det jobba vidare till ute-VM i Peking, säger Karin Torneklint.

I ljudklippet ovanför artikeln blickar Karin Torneklint också fram emot inomhus-EM och utomhus-VM.

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".