Radiosportens handbollskommentatorer Paul Zyra och Magnus Wislander på kommentatorsplats under OS i London. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
Radiosportens handbollskommentatorer Paul Zyra och Magnus Wislander. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.

Wislander: Jag är besviken på Sverige

Magnus Wislander om Sveriges uttåg i VM: "Polackerna var smartare"
2:45 min

Radiosportens handbollsexpert Magnus Wislander kritiserar det svenska anfallsspelet efter förlusten i åttondelsfinalen i VM i Doha.

Polen vann åttondelsfinalen med 24-20 och får i kvartsfinalen möta Kroatien. Sverige är utslaget ur handbolls-VM och Radiosportens expert Magnus Wislander är besviken på den svenska insatsen i åttondelsfinalen.

– Ja, jag är lite besviken just i den här matchen. Polen hade inte sin bästa dag, men det var två bra försvar och polackerna var smartare. De har också de bättre spelarna och vann rättvist, säger Wislander.

Kim Andersson kunde ju inte vara med. Hade det spelat någon roll om han hade kunnat vara med?

– Ja, en frisk Kim Andersson är en världsklasspelare. Han kan luckra upp vilket försvar som helst och gör också sina medspelare bättre. Så ja, det hade nog kunnat hjälpt Sverige till en seger.

Vad blir ditt slutbetyg till Sverige i detta VM?

– Det finns ändå något som gör att jag tror på det framöver. Det är att Markus Olsson och Viktor Östlund har tagit ett kliv in i den internationella handbollen och gör det alldeles utmärkt. Sedan är vårt stora dilemma att våra mittnior, ja vi vet knappt om de existerar...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".