Michal Jurecki och Niclas Ekberg
Michal Jurecki och Niclas Ekberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

SAGT OM MATCHEN: ”Anfallsspelet som inte var bra”

Jonas Källman: ”Enorma problem i det uppställda anfallsspelet”
1:21 min

Sverige blev utslaget ur handbolls-VM redan i åttondelsfinal. Här är några svenska röster efter uttåget.

Staffan Olsson:

– En väldigt jämn match till typ 55 minuter. Det vi faller på är att vi får väldigt svårt att göra mål i uppställt sex mot sex. Vi är lite för små i det och får inte upp något bolltempo. Det var anfallsspelet som inte var bra i dag. Det är klart att en hel och frisk Kim Andersson betyder oerhört mycket för oss så jag tror definitivt att anfallsspelet hade sett annorlunda ut om han hade spelat, säger förbundskapten Staffan Olsson till Radiosporten.

Jonas Källman:

– Det är tomt just nu och det var en tung förlust. Vi fick inte till det i dag och polackerna var bättre. Vi gör en del enkla fel i försvarsspelet och sen så har vi enorma problem i det uppställda anfallsspelet, säger Jonas Källman och ger ett tydligt svar på frågan hur han ser på sin framtid i landslaget:

– Nästa fråga!

Niclas Ekberg:

– Det speglade resultatet att det var väldigt hårt då det blev lite få mål. Vi får inte till det uppställda anfallsspelet att fungera i dag. Det är klart att det är bedrövande. Man vill ja vara kvar och köra vidare, men nu blev det inte så denna gången.

Expert Magnus Wislander:

– Det finns ändå något som gör att jag tror på det framöver. Det är att Markus Olsson och Viktor Östlund har tagit ett kliv in i den internationella handbollen och gör det alldeles utmärkt. Sedan är vårt stora dilemma att våra mittnior, ja vi vet knappt om de existerar.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".