Ishockey, Timrå.
Foto: Scanpix.

Kan bli sista matchen med gänget

Timrås konkurshot - kan bli en ungdomsförening
3:46 min

Timrås match i kväll i Hockeyallsvenskan borta mot Karlskoga kan bli den sista för Timrå på elitnivå. Det kan bli den sista matchen med gänget.

Konkursen kommer allt närmare för varje dag för Timrå IK och trots flera försök att sälja hockeyarenan som går med mångmiljonförlust, så har det inte blivit något avtal. En privatperson, och kommunen har lämnat bud som varit alldeles för låga och i dag sitter klubben i ett sista desperat möte med berörd bank och senare i kväll ännu ett  möte med kommunen.

Inget har hänt de senaste dagarna och händer inget i dag så är, enligt sportchefen Kent Norberg, spelarna fria att från och med i morgon, natten mellan onsdag och  torsdag, gå till vilken klubb som helst. På lördag stängs transfersfönstret.

Och en konkurs gör att matchen på torsdag hemma mot AIK ställs in.

Och just AIK kommer i och med sina tre förluster mot Timrå att få nio poäng ytterligare. Från risken att åka ur kan AIK ta stora steg mot möjligheten att kvala upp till SHL.

Enligt Timrås Klubbchef Lars Nolander kommer inget slutligt besked förrän i morgon eftermiddag.

Om Timrå IK går i konkurs så kommer ungdomssektionens ordförande, Mats Eriksson, att göra allt för att klubben ombildas till en ny förening, där den breda ungdomsverksamheten kan överleva.

Mer om Hockeyallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".