Skellefteå-Örebro
Foto: TT Nyhetsbyrån

Snabbguide inför kvällens matcher

Radiosporten går igenom läget i SHL-lagen som spelar matcher i kväll.

Skellefteå (1) - Örebro (6)

Form: Skellefteås hysteriska form håller i sig. 16-3 i målskillnad på de tre senaste segrarna. Örebro slog senast Linköping med 3-2 och bröt därmed en negativ svit med tre raka förluster. 

Inbördes möten: Örebro har faktiskt plus i inbördes möten mot Skellefteå. Två segrar av tre möjliga, där en seger var efter förlängning och en efter straffar. Samtliga matcher har avgjorts med uddamålet och samtliga segrar har kommit på hemmais. Örebro är dock inte enda lag i SHL som har plusstatistik på Skellefteå. Det har även övriga topplagen, Frölunda, HV71 och Linköping.

Läget i lagen: I Skellefteå testas Anton Lindholm sent, medan Nick Sörensen och Fredrik Lindgren definitivt missar matchen. Örebro saknar skadade Thomas Enström.

Frölunda (4) - Modo (12)

Form: Efter flera raka segrar i rad förlorade Frölunda senast hemma mot Växjö. Modos formkurva pekar svagt uppåt. Efter nio raka förluster kom en seger mot Djurgården och senast blev det en poäng, förlust mot HV71 borta efter förlängning.

Inbördes möten: Frölunda har tre raka segrar mot Modo den här säsongen.

Läget i lagen: Frölunda har lånat ut Pontus Widerström och Christoffer Ehn till lag i Hockeyallsvenskan. Backen Christian Bäckman fortsatt skadad. Modo saknar skadade Travis Roche, inte heller Victor Öhman och Albin Runesson följer med till Göteborg. Däremot återkommer Janos Hari.

Färjestad (7) - Växjö (5)

Form: Färjestad har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Senast blev det 2-1 efter övertid borta mot Luleå. Samma form på Växjö, fem segrar på de sex senaste matcherna. Senast blev det 3-2-seger borta mot Växjö. 

Inbördes möten: 2-1 i segrar till Färjestad. Något märkligt har samtliga segrar tagits på bortais. 

Läget i lagen: Ole-Kristian Tollefsen är avstängd i Färjestad. Shawn Lalonde var sjuk senast, lär vara tillbaka nu. Inga rapporter om avbräck i Växjö.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".