Eon-arena, Timrå IK
1 av 2
Arenan i Timrå. Foto: Anna Ahlström/SR
Ewa Lindstrand (S)
2 av 2
Kommunalråd Ewa Lindstrand (S) efter mötet om Timrå IK. Foto: Elvira Linderot/SR

Inget besked om Timrå IK:s framtid - förhandlingarna fortsätter

Politiker från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hade på tisdagskvällen ett långt möte om man ska rädda Timrå IK från en konkurs. Men det blev inget besked. På onsdagen ska kommunen träffa Timrå IK igen för att fortsätta förhandlingarna.

Tidigare under dagen satt Timrå IK i möte med både banken och kommunen för att i sista stund komma fram till en lösning på de stora ekonomiska problem klubben har. Under kvällen hade Socialdemokraterna och Vänsterpartiet dessutom ett extrainkallat möte med partiernas fullmäktigegrupper. Mötet varade i drygt två timmar, men efteråt ville kommunalrådet Ewa Lindstrand (S) inte ge något besked.

– Vi kommer inte att säga någonting än. Vi har sagt att vi behöver arbetsro innan vi vet hur det blir, sa hon.

Ewa Lindstrand sa att hon skulle träffa Timrå IK igen på onsdagen för att fortsätta förhandlingarna.

Även representanter från Vänsterpartiet var med på mötet. Krister Håkansson (V) sa att det kommit upp intressanta saker på mötet men att han inte kunde säga om det blir någon lösning.

Om inget händer så riskererar klubben en konkurs, men Krister Håkansson kunde inte svara på hur lång tid de har på sig att hitta en lösning.

– Det är ingen som vet riktigt, sa han.

Tidigare på dagen meddelade även Timrå IK:s klubbdirektör Lars Nordlander att förhandlingarna fortsätter och att han kan ge ett besked tidigast på onsdagen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".