20120621 Portugals Eusebio och Luis Figo på plats för att se Tjeckien-Portugal i EM
Foto: Petr David Josek/AP photo

Figo utmanar Fifa-bossen Blatter

Fler och fler tar upp kampen mot Sepp Blatter som ordförande i Fifa. 

Senast i raden är Luis Figo. 

Det svenska förbundet sägs dock stödja en nederländare. 

Förre fotbollsstjärnan Luis Figo är den senaste att ge sig in i kampen om ordförandeposten i Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Portugisen, som har spelat både i Barcelona och i Real Madrid, ämnar utmana Sepp Blatter som kandiderar för en femte ordförandeperiod.

– Jag bryr mig om fotboll och gillar inte synen på Fifa. Söker man på Fifa på internet är ordet "skandal" det första man får fram. Det är inte särskilt positivt, säger 42-åringen till CNN. 
– Det första som måste förbättras är synen på fotboll. Fotbollen förtjänar det. 

Tidigare har Sepp Blatter, prins Ali Bin al-Hussein, Michael van Praag, Jerome Champagne och David Ginola sagt att de kandiderar. Nederländaren van Praag meddelade på onsdagen att han hade tillräckligt många länder som stödjer honom i ordförandevalet för att få kandidera, bland dem Sverige. 

Däremot hälsar Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola att han nu inte ämnar att kandidera. Raiola stödjer nu i stället van Praags kampanj.

Relaterat

Mer om Fifa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".