2014, Mikael Samuelsson. Foto: TT Nyhetsbyrån
Mikael Samuelsson är skadad igen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Snabbguide inför kvällens SHL-matcher

Lagen i SHL:s bottenstrid är ute i hetluften på torsdagskvällen. Radiosporten går igenom läget i lagen här.

Djurgården (9) - Luleå (8)

Form: Djurgården har bara en seger på de sex senaste matcherna och är nu på allvar indraget i bottenstriden. Luleå har tre raka förluster så där pekar formkurvan också ned. 

Inbördes möten: 2-1 till Djurgården i matcher denna säsong, men samtliga matcher har varit jämna.

Läget i lagen: Djurgårdens Mikael Samuelsson är skadad igen och missar matchen. Det gör även Alexander Fällström och Daniel Fernholm. Robin Alvarez och Sebastian Lauritzen är dock tillbaka i spel. Luleå har Per Ledin på skadelistan. Johan Harju debuterade senast.

L-G Jansson: ”Djurgården går kräftgång för tillfället och Luleå är riktigt indragna i bottenstriden”.

Linköping (3) - Brynäs (12)

Form: Linköping har vunnit och förlorat varannan match senaste sex omgångarna. Senast seger borta mot Luleå med 4-2, därför dags för förlust nu? Brynäs har fyra raka förluster och nye tränaren Thomas ”Bulan” Berglund har inte lyckats bryta negativa trenden.

Inbördes möten: 2-1 i inbördes möten till Linköping. Senaste hemmamatchen mot Brynäs vann LHC med 5-0.

Läget i lagen: Veteranbacken Magnus Johansson återkommer i Linköping. Forwarden Johannes Salmonsson är anmäld för en tackling och riskerar avstängning. Brynäs har fortfarande Jesper Ollas, Sebastian Enterfeldt och Jörgen Sundqvist på skadelistan.

L-G Jansson: ”Brynäs har fortfarande chansen teoretiskt. Men de måste anpassa sig till nye tränaren Thomas ”Bulan” Berglunds spelstil. Jag tror inte de är förberedda på det ännu. Brynäs spelar lite annorlunda, ett spel som kräver mycket attityd, skridskoåkning och energi. Jag är inte säker på att Brynäs ännu har den kraften”.

HV71 (2) - Leksand (10)

Form: HV71 har tre raka segrar, men samtliga med uddamålet och de två senaste segrarna har kommit efter övertid. Leksand har hittat formen igen, fyra segrar på de fem senaste matcherna och laget är på väg att lämna bottenlagen.

Inbördes möten: HV71 har tre raka segrar mot Leksand den här säsongen. Hemmamatchen vann man med 2-0.

Läget i lagen: HV71 har sena test på skadade Erik Christensen och Christoffer Törngren. Björn Melin lär missa matchen medan Axel Eidstedt och Simon Karlsson är långtidsskadade. I Leksand lär nyförvärvet Patrick Cehlin debutera. Inga skador rapportera.

L-G Jansson: ”Leksand har kommit upp och spelar bra. De har lämnat Brynäs fem poäng efter sig nu, men jag vill inte säga att de är på säker mark”. 

Se SHL-tabellen här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".