Kommer SHL-ishockey uteslutande spelas i stora städer framöver? Diskussion i veckans avsnitt av Radiosportens Hockeypodd. Foto: Ulf Palm / TT.
Kommer SHL-ishockey uteslutande spelas i stora städer framöver? Diskussion i veckans avsnitt av Radiosportens Hockeypodd. Foto: Ulf Palm / TT.
Radiosportens Hockeypodd

Sporten mot ekonomin - vi diskuterar SHL:s stängda(?) framtid

Radiosportens Hockeypodd 28 januari
39 min

Har vi snart en (i praktiken) stängd hockeyliga i Sverige, som uteslutande bedrivs i större städer? L-G Jansson, Emil Nilsén och Dan Persson diskuterar det heta ämnet.

  • Dan Persson är krönikör på Idrottens Affärer och välkomnar SHL:s krav (på minst 3500 sittplatser) och på ett eget kapital på 4 miljoner kronor, under rådande förutsättningar med höga spelarlöner etc.
  • Emil Nilsén, supporterbloggare på Dalarnas Tidningar, är starkt kritisk till utvecklingen i SHL.
  • L-G Jansson är Radiosportens expertkommentator.
  • Dessutom i Hockeypodden: hur mår Brynäs lagkapten Niclas Andersén? Och vilka av bottenlagen har sämst förutsättningar att undvika ett ovisst kvalspel?

OBS! SHL har ombetts medverka i veckans avsnitt för att bemöta kritiken mot det nya avtalet mellan SHL och hockeyförbundet, men vd Jörgen Lindgren hade inte möjlighet att vara med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".