Farhiya Abdi (t.h). Foto: Elaine Thompson/TT.
Farhiya Abdi (t.h). Foto: Elaine Thompson/TT.

Abdi föll stort i Euroleague

Farhiya Abdi och de andra spelarna i polska Wisla Can-Pack fick en riktig lektion i hur basket ska spelas när de mötte serieledarna Jekaterinburg i Euroleague.

Det ryska storlaget vann med hela 106-63 och dominerade stort.

Förutom ett klart bättre skytte så var det bitvis en njutning att se det ryska lagets anfallsspel. Stor rörlighet, högt bolltempo och effektiv screensättning fick Wisla-försvaret att se rejält vilset ut för det mesta.

För Farhiya Abdi började matchen lovande. Hon satte en lay-up efter 1.50 men det visade sig bli de enda poängen i matchen för svenskan. På drygt 24 minuter gick bara ett av nio avslut i men trots det klarade hon sig undan med -12. Det var klart bättre än sina namnkunniga lagkamrater.

Fransyskan Sandrine Gruda var viktig för Jekaterinburg så länge matchen var hyfsat jämn och hon hade god hjälp av Diana Tausasi som sköt i sex av åtta. Bland annat fyra treor.

För Farhiya Abdis lag återstår två matcher i gruppspelet och matchen mot Montpellier blir nyckeln till om det ska bli avancemang eller inte. De fyra bästa i gruppen går vidare.

Efter att Frida Aili flyttat hem till Umeå är Farhira enda svenskan i Euroleague. Frida Eldebrinks Besiktas är kvar i Eurocup.

Mer om Basket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".