LEKSAND 2014-03-08 Växjös Robert Rosen, 1-2 under lördagens SHL-match i ishockey mellan Leksands IF och Växjö Lakers på Tegera Arena i Leksand. Foto: Ulf Palm / TT
Foto: Ulf Palm / TT
Färjestad-Växjö 2-3 e.för

Rosén avgjorde jämn kamp i Karlstad

Växjös Patrik Lundh: "Försöker koppla bort tabellen"
3:19 min

28 sekunder in i förlängningen. Det var all tid Robert Rosén behövde för att ge Växjö en 3-2-seger borta mot Färjestad i SHL-ishockeyn. 

– Skönt att få avgöra, sade han till C More. 

Radiosportens Mats Fagerström utsåg ut lagens bästa spelare:
Färjestad: Anssi Salmela
Växjö: Cory Murphy

En snabb spelvändning blev avgörande. Växjös Liam Reddox hittade Robert Rosén med en öppnande passning. 27-åringen var sedan iskall i duellen med målvakten Justin Pogge - och avgjorde mötet med Färjestad med ett distinkt avslut.

– Första perioden var vi riktigt dåliga. Vi var inte med och var lite halvsega. Men vi rycker upp oss så jag tycker det är välförtjänt att vi vinner i dag, säger Patrik Lundh till Radiosporten

Dessförinnan var det en böljande och jämn match i Karlstad.

Hemmalaget inledde klart bäst och tog ledningen redan efter 1.35, då Per Åslund påpassligt tryckte in en retur bakom målvakten Cristopher Nihlstorp. Färjestad skapade sedan flera heta chanser och Växjötränaren Sam Hallam var inte alls nöjd med lagets första 20 minuter.

– Vi var för dåliga. Det var egentligen bara en sak som var bra, och det var att vi bara låg under med ett mål, sade han till C More.

Informationen till spelarna var sedan tydlig: få fart på benen.

Det var en taktik som gav utdelning.

Redan 3.03 in i andra perioden skickade Patrik Lundh, en tidigare Färjestadsspelare, in kvitteringen. Lagen följdes sedan åt fram till 2-2 - och förlängningen avgjorde sedan Robert Rosén efter 28 sekunder.

– Det är jättetight i serien, man går väl in då och då och tittar var man ligger i tabellen. Men det brukar vara rätt skönt att koppla bort det och fokusera på det vi ska göra ute på isen, säger Patrik Lundh.

För Färjestad innebar de tappade tre poängen att laget inte lyckades ta sig om Örebro och där med nå den så viktiga platsen bland de sex främsta.

– Vi måste hitta en väg att ta nästa steg och verkligen utmana lagen uppe på topp sex. Vi har tagit steg för steg under säsongen men benen räcker inte till för att ta de där två, tre stegen uppåt. Men vi ger allt fram till sista match, säger Färjestads tränare Leif Carlsson till Radiosporten. 


Färjestads-Växjö 2-3(e förl 1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (1.35) Per Åslund (Toni Rajala, Milan Gulas).

Andra perioden: 1-1 (13.03) Patrik Lundh (Cory Murphy, Josh Hennessy), 2-1 (17.42) Anssi Salmela (Linus Persson, Anton Grundel).

Tredje perioden: 2-2 (3.24) Eddie Larsson (Robin Söderquist).

Fjärde perioden: 2-3 (0.28) Robert Rosén (Liam Reddox).

Skott: 24-27 (12-4, 7-13, 5-9, 0-1).
Utv, Färjestad: 3x2. Växjö: 2x2.
Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn, och Mikael Nord, Arboga.
Publik: 5 013.

 

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".