Charlotte Kalla. Foto: TT Nyhetsbyrån
Charlotte Kalla. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla om omtalade intervjun: ”Många som uppskattade den”

Roger Burman sammanfattar SM-veckan torsdag
8:58 min

Charlotte Kalla tog sitt andra raka SM-guld under SM-veckan när hon tillsammans med Magdalena Pajala och Jennie Öberg såg till att Piteå vann stafetten.

– Att kunna försvara SM-guldet med klubben var riktigt skoj. Det här är ett bra led i vägen på VM att få köra en 5 km-sträcka, för då finns inte mycket att spara på, säger Kalla till Radiosporten.

Charlotte Kalla fick ett bra utgångsläge av sina lagkamrater. Pajala var med i täten efter första sträckan och Öberg skakade av sig konkurrenterna på den andra.

Charlotte Kalla kunde gå ut på sista sträckan med nio sekunders ledning till IFK Mora, där Stina Nilsson förgäves försökte ta upp jakten. Kalla drygade dock ut försprånget och vann med en dryg minuts marginal till Mora, med Sofia Bleckur, Anna Haag och Stina Nilsson. Bronset gick till Åsarna. 

Charlotte Kalla ser ut att trivas i Örebro. I går när Radiosporten skulle intervjua Kalla stal hon showen tillsammans med sina fans. Lyssna på intervjun här. 

– Jag har fått lite feedback, det var många som uppskattade den. Det var både höga och låga frågor, säger Kalla.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".