David Ginola. Foto: Alastair Grant/AP/TT
David Ginola. Foto: Alastair Grant/AP/TT

Ginola borta från Fifa-kampanjen

Nu är det definitivt klart. Den franske förre storspelaren David Ginola kommer inte att vara en kandidat till att efterträda Sepp Blatter som ordförande i det internationella fotbollsförbundet, Fifa, i valet den 29 maj.

Det stod klart på fredagen sedan Ginola misslyckats med att få stöd från minst fem nationsförbund, vilket är ett krav för att få ställa upp i valet.

Redan på torsdagen gick bland annat BBC ut med uppgifter som gjorde gällande att Ginola hoppade av, men så var inte fallet.

– Till skillnad mot vad vissa rapporteringar har gjort gällande så hoppade jag inte av. Jag gav allt till slutsignalen löd, precis som jag gjorde som spelare, sade Ginola.

Blatter, 79 i mars, siktar på att bli omvald för fjärde gången. Han utmanas av den portugisiske tidigare stjärnan Luis Figo, nederländaren Michael van Praag, prins Ali Bin al-Hussein av Jordanien och fransmannen Jérôme Champagne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".