Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån

Miro Zalar: ”Bara att hon gör häckcomeback är nästan bragdartat”

Miro Zalar om Susanna Kallurs comeback
4:41 min

I kväll är det dags för Susanna Kallur att göra sin riktiga comeback. Vid sjutiden går försöket på 60 meter häck i Karlsruhe och Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar hoppas att 33-åringen tar sig igenom loppet utan skadekänningar.

– Det som är det viktigaste är att hon kommer igenom den här tävlingen skadefri, jag har inga stora förväntningar på tider eller så och det tror jag inte att hon har själv heller, det måste vara en otrolig press på henne, det var länge sedan hon var så bevakad som hon är just nu, alla undrar hur det ska sluta, säger Miro Zalar.

Vad tror du att det är för känslor som bubblar inom henne?

– Det är klart att hon är säkert både jättenervös och förväntansfull, för sju år sedan sprang hon ju på en enorm tid (det gällande världsrekordet på 60 meter häck 7,68). Det som har drivit henne egentligen är väl att, som jag tror så hade hon ju stora möjligheter att få ett olympiskt guld och bommade det på grund av att hon trillade på häcken där och det är klart att om man har varit så ruskigt bra och inte fått den chansen så drivs man väl lite extra av att komma tillbaka. Men för mig vore det en världssensation om hon kan komma tillbaka till världseliten, bara att hon gör comeback på häcken är ju nästan bragdartat, säger Miro Zalar.

Vad vill du få för konkreta svar efter kvällens tävling?

– Framförallt så är jag intresserad av vad hon själv kommer att säga efter sitt lopp, hur det kändes och om kroppen är okej, för det är klart att hon åker ju inte ner dit om hon inte känner sig redo att springa en tävling. Men det är trots allt väldigt stor skillnad i en tävlingssituation, då blir adrenalinkicken helt annorlunda och då får vi nog lite mer svar, säger Miro Zalar.

Lyssna på hela intervjun med Miro Zalar i ljudklippet här ovanför.

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".