LEKSAND 2015-01-31 Växjös Robert Rosén (87) har gjort 0-1 i lördagens SHL-match i ishockey mellan Leksands IF och Växjö Lakers i Tegera Arena i Leksand. Foto Ulf Palm / TT
Foto Ulf Palm / TT
Leksand-Växjö 1-6

Storförlust för Leksand mot Växjö

Leksands tränare Andreas Appelgren: "Är bättre på alla positioner"
3:29 min

Det blev rejält med stryk för Leksand på hemmaplan när gästande Växjö vann med hela 6-1 på lördagskvällen. 

– Det blir nog svårt att ta något lag på målskillnad nu, säger Leksands tränare Andreas Appelgren.

Radiosportens Pelle Marklund tar ut matchens bästa spelare
Leksand: Johan Ryno
Växjö: Robert Rosén

En vass inledning av första perioden för Leksand men sedan tog det stopp totalt. Hemmalaget fick inte in sina lägen och gästande Växjö tog över mer och mer. I slutet av perioden fick sedan Robert Rosén in 1-0 för Växjö.

I andra perioden kom 0-2 och 0-3 efter mål av Ville Varakas och Gustav Rydahl och efter tre perioder hade det runnit iväg till hela 1-6 och bottenlaget Leksand gick på en tung förlust på hemmaplan.

– För det första så förlorar vi mot ett bättre lag. Jag tycker de är bättre på alla positioner i dag. Jag tycker ändå vi startar matchen bra men de tar över och då blir vi stående på hälarna och ger matchen till dem, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till Radiosporten efter matchen.

Det kommer bli tätt och tufft hela vägen in mot slutet för Leksand i kampen mot kvalstrecket. Leksand som ligger på en tiondeplats i tabellen fick se flera bottenlag vinna under kvällen medan de själva försämrade sin redan dåliga målskillnad. 

– Man sitter och räknar och jag tyckte vi var på väg att jobba oss ikapp men i dag ställer vi till det och det blir nog svårt att ta något lag på målskillnad, säger Appelgren. 


Leksand-Växjö 1-6(0-1, 0-2, 1-3)

Första perioden: 0-1 (17.33) Robert Rosén (Niclas Lundgren, Tuomas Kiiskinen).

Andra perioden: 0-2 (7.33) Ville Varakas (Josh Hennessy), 0-3 (13.39) Gustav Rydahl (Erik Josefsson, Alexander Johansson).

Tredje perioden: 0-4 (5.25) Nicholas Johnson (Tuomas Kiiskinen, Cory Murphy) spel fem mot fyra, 0-5 (5.58) Josh Hennessy (Teemu Laakso, Patrik Lundh), 1-5 (9.04) Johan Ryno (Linus Hultström, Mattias Ritola) spel fem mot fyra, 1-6 (12.25) Patrik Lundh (Niclas Lundgren, Eric Martinsson).

Skott: 24-42 (9-12, 8-18, 7-12).
Utv, Leksand: 8x2. Växjö: 6x2.
Domare: Johan Häll, Stockholm, och Marcus Linde, Kungälv.
Publik: 6 198.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".