Susanna Kallur i Karlsruhe
Susanna Kallur i Karlsruhe. Foto: Uli Deck/AP/TT

Tårögd Kallur blev fyra i comebacken

Sanna Kallur: ”Det här jag har haft i tankarna varje dag”
4:09 min

Susanna Kallur fick till en succéartad häck-comebacken på galan i tyska Karlsruhe under lördagskvällen. Kallur blev fyra på fina tiden 8.14.

År 2008 satte Susanna Kallur världsrekord på 60 meter häck i just Karlsruhe. Och nu, efter sju år, är hon tillbaka med besked.

Kallur passerade mållinjen som tvåa i försöksheatet på den fina tiden 8,14. En tid som svenskan sedan tangerade i finalen där hon slutade fyra, bara slagen med 11 hundradelar av tyskan Cindy Roleder - som vann brons på EM i somras. Kallurs tid innebar att hon klarat kvalgränsen 8,25 till inomhus-EM.

Efter försöksloppet var det mycket känslor för Susanna Kallur.

– "Jag måste hämta mig", sa hon gråtandes till SVT Sport.

– Det känns hur härligt som helst, loppet var verkligen inte bra på väldigt många sett, det är väldigt mycket känslor nu, fortsatte hon.

33-åringen hade inte tävlat i häck sedan sommaren 2010 på grund av skador. En stund efter finalen när Radiosporten når Susanna Kallur har hon hunnit samla sig lite.

– Det är ju det här jag har tränat för under hela de här sex och ett halvt åren. Det här har jag haft i tankarna varenda dag sedan jag gjorde illa mig, så det har varit en drivkraft hela tiden, säger hon.

Du klarade gränsen till inomhus-EM, hur ser du på att vara med där?

– Det vore superkul verkligen, om jag känner att jag klarar av att springa tre lopp, för så är det ju på ett EM, att försök, semi och final går på samma dag, så jag får klura lite på den men självklart om allt känns bra så är det en solklar go på den, säger Susanna Kallur.

Förbundskapten Karin Torneklint var mycket imponerad efter Kallurs insats.

– Hon måste ha nerver av stål, att kunna gå in där och prestera på den nivån hon gör, det är helt magiskt, säger Torneklint till Radiosporten.

Erica Jarder tävlade också i Karlsruhe och blev tvåa på det nya årsbästat 6,69, två centimeter från hennes personliga rekord inomhus.


Damer, 60 m häck

1) Cindy Roleder, Tyskland, 8,03, 2) Anne Zagre, Belgien, 8,10, 3) Eline Bering, Belgien, 8,13, 4) Susanna Kallur, Sveroge, 8,14.
Längd

Damer, Längdhopp

1) Funmi Jimoh, USA, 6,71, 2) Erica Jarder, Sverige, 6,69, 3) Sosthene Moguenara, Tyskland, 6,69.

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".