Arkivfoto. Tennisoraklet Björn Hellberg. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix

Hellberg om Djokovic: ”Har en väldig inre styrka”

Björn Hellberg om Djokovics seger: "Förfogar över en väldig inre styrka"
5:00 min

Radiosportens mångårige tennisexpert Björn Hellberg om herrfinalen i Australian Open mellan Novak Djokovic och Andy Murray som serben vann med 3-1 i set.

– Det var länge en strålande final, där båda duellanterna spelade med beundransvärd säkerhet. Det var många, långa och sugande konditionskrävande dueller, men till slut orkade inte skotten, vilket förvånade mig lite grann, säger Björn Hellberg som tyckte det var en bra final.

– I nästan tre set var det en fullständigt briljant final.

Avgörandet kom i början av tredje set då Djokovic vände ett 0-2-underläge.

– När han förlorade andra set verkade han vara på nedgång, det stod och vibrerade, men i och med att han fick överläget i tredje set kopplade han greppet. Djokovic förfogar över en väldig inre styrka, han är mentalt väldigt stark. Han har en makalös förmåga att komma tillbaka när han verkar skadad. Sista halvtimmen handlade det om ren defilering. 

Hellberg tror att Djokovics stora mål nu är att vinna Franska Mästerskapen, den Grand Slam-titel han saknar. Hellberg räknar även med att vi får se mer av Murray i Grand Sla-finaler under året.

Hör mer om hans analyser i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".