Ryan Lasch
Ryan Lasch, här i Växjö-tröjan, debuterar i kväll för Frölunda. Foto: TT Nyhetsbyrån

SHL-guide: Första matchen efter uppehållet

SHL drar igång igen efter landslagsuppehållet med en match, Frölunda-HV71.

Frölunda (3) - HV71 (4)

Form: Frölunda förlorade sin sista match innan SHL-uppehållet mot Skellefteå med 2-4. I CHL-finalen blev det förlust mot Luleå. Så formkurvan pekar nedåt. HV71:s form är något skiftande, fyra segrar på de sex senaste matcherna, men förlust senast mot Skellefteå efter straffar innan uppehållet.

Inbördes möten: Tre möten under säsongen har slutat med två segrar för HV71 och en för Frölunda. Alla segrar har kommit på lagens respektive hemmais.

Läget i lagen: I Frölunda debuterar Ryan Lasch. Frölunda saknar dock skadade duon Christian Bäckman och Magnus Kahnberg samt sjuke Artturi Lehkonen. Erik Christensen återkommer i HV71. Axel Eidstedt och Christoffer Törngren är dock skadade. Malte Strömwall debuterar.

Iskalla fakta: HV71 är SHL:s tredje bästa lag i power play med 20,55 procent gjorda mål. Frölunda ligger på en nionde plats med 14,74 procent. Frölundas Mathis Olimb är med sina 38 poäng på en fjärdeplats i SHL:s skytteliga. Den bästa HV71-spelaren återfinns på en nionde plats, Erik Christensen 35 poäng.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".