Johan Forsberg tacklar Daniel Fernholm. Foto: Cmore
Daniel Fernholm åkte på en armbågstackling den 16 oktober. Foto: Cmore

Fernholm borta säsongen ut

Djurgårdsbacken Daniel Fernholm kommer inte att komma tillbaka den här säsongen, det säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi till Expressen.se.

– Det blir inget mer hockeyspel för Fernholm. Det är väl helt klart, säger Särkijärvi.

Det var i mitten av oktober, när Djurgården mötte Luleå på bortais, som Daniel Fernholm fick en armbågstackling i huvudet av Johan Forsberg. Luleåspelaren fick sju matchers avstängning som straff, varav tre omvandlades till böter.

Daniel Fernholm drabbades av hjärnskakning och har berättat i intervjuer hur han kämpar för att komma tillbaka på isen. Nu säger Djurgårdens tränare att 31-åringen inte kommer att kunna spela mer den här säsongen.

– Det är ingen som mår bra när man inte kan hålla på med det man vill hålla på med. Men i vardagen är det väl skapligt, säger Hans Särkijärvi till Expressen.se.

Djurgården har en lång skadelista för tillfället. Förutom Fernström fick Marcus Nilson en knäskada i lördags mot Färjestad och det kan dröja minst en månad innan han är tillbaka i spel. Även Mikael Samuelsson (ljumskskadad) och Alexander Fällström (bakslag efter sin hjärnskakning) finns på skadelistan.

Däremot verkar backen Alexander Deilert vara på väg tillbaka efter sin handfraktur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".