Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån

Hellberg tror inte Djokovic fejkade skada

Hellberg tror inte Djokovic "fejkade" skada i finalen mot Murray
1:58 min

Novak Djokovic och Andy Murray ska nu tala ut med varandra sedan skotten antytt att serben fejkat skada när han vann söndagens final i Australian Open. Men Radiosportens tennisexpert Björn Hellberg tror inte Djokovic fejkade.

– Nej, jag tror inte det. Även om sådant förekommer inom idrotten, säger Hellberg.

Det stod 1-1 i set och Murray fick en drömstart i början av tredje set och gick fram till 2-0. Djokovic hade svårt att röra sig på banan och såg ut att ha ont. Tidigare i matchen hade han skrapat upp tummen vid ett fall och fått behandling för det. Men den här gången såg det ut som det var någon annan smärta som stoppade honom.

Men Djokovic reste sig – kom tillbaka och vann tredje set med 6-3 och sedan fjärde med 6-0. På presskonferensen efteråt antydde Murray att Djokovic fejkade skadan.

– Jag hoppas han inte gjorde det, men ja, om det var kramp som han drabbades av tar det tid att återhämta sig från det och spela så bra som han gjorde på slutet. Tredje set var frustrerande eftersom jag blev störd när han liksom föll till marken efter ett par dueller.

Björn Hellberg tror dock inte att Djokovic fejkade en skada utan menar att vändningen i gamet berodde mer på styrkeförhållandena.

– Djokovic har en makalös förmåga att komma tillbaka när han verkar slagen. Han förfogar över en väldigt inre styrka. Jag tror mer det var Murrays fysik som sviktade. Djokovic var för stark och är för vältränad.

Murray och Djokovic har varit vänner sedan de var 12 år då de är födda samma år och mött varandra flera gånger redan som juniorer. Djokovic säger att han nu vill träffa Murray för att rensa luften.

– Om han är villig att prata om det, så är jag redo. Det är inga problem. Jag har inget att dölja. Jag är inte den typen av person som försöker låtsas eller som försöker gå bakom ryggen på någon – framförallt inte för Murray som jag känt så länge, säger Djokovic enligt Fox Sports.

Djokovic hoppas att denna konflikt inte ska påverkas deras framtida vänskap.

– Från mitt perspektiv förändrar det här ingenting. Jag respekterar honom. Vi har en god och rättvis relation. Jag vill inte peka något finger mot Andy. 

Mer om Tennis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".