Radiosportens lyssnare om antalet allsvenska lag: Foto TT och Facebook

Radiosportens lyssnare om antalet allsvenska lag: ”Låna speedway-idé”

12, 16 eller 18 lag i herrallsvenskan framöver. Det är frågan. Våra lyssnare skrev vad de tyckte på Radiosportens facebooksida.

Daniel Hellberg 12 lag, 22 omgångar + slutspel för de 8 bästa.

Jesper Ahlinder 16

Maya Sigfridsson Jag håller med Henriksson. Det gör jag nästan alltid.

Mats Lindén 16 Såklart! Daniel. Har testats förut, och succé?? Nää knappast...

Agne Davidson 16, är alldeles perfekt

Thomas Karlsson 16 lag

Pontus Olofsson 12 lag för svensk fotboll är så sjukt trist! Kanske kan skapa ekonomisk och sportslig grund för några att stå sig i Europa. Färre som delar på samma kasse pengar! De måste vara sportsligt och ekonomiskt på topp!

Alexander Masic Ska vi hänga med internationellt är en 16-lags liga ungefär fyra lag för mycket. Det ser man ju i landslaget som ju rasar som en sten i rankingen. och inte minst MFF som ju inte orkade med internationellt tempo i 90-minuter. så en 12-lags liga, med en grundomgong på 22 omgångar, sedan spelar de bästa lagen en 16 runda till, medans 9 till 12-lagen möter 1 till 4-lagen i superettan. Alltså ni som vill köra på som nu, undrar jag egentligen hur ni tänker? På fullt allvar! tycker nu verkligen att det är bra som det är nu? trots det ena beviset efter det andra på att vi inte längre hänger med internationellt.

Henrik Larsson 8:a

Anders Persson 20 lag.

Peter Bacharach 16 lag är väl rätt lagom. 18 lag skulle innebära väldigt trångt mellan matcherna de år det är VM eller EM. 12 lag som möts tre ggr per säsong skulle ju inte vara rättvist och dessutom innebära fler matcher än idag. Och absolut inte slutspel, jag tycker de svenska mästarna ska vara det lag som varit bäst under hela året och inte bara under slutspelet. Om man är rädd för att Allsvenskan ska avgöras för tidigt kan man ju låna en idé från speedway: man får en bonuspoäng om man vinner sammanlagt hemma och borta mot ett lag. På så sätt skulle ett lag som ligger fyra poäng efter inför sista omgången fortfarande ha chans att vinna

Örjan Carrwik 15 tycker jag.

Benkt Steentoft 16 lag. Kanske till och med fler, som 24. 
Det vore tråkigt för hela fotbollsSverige om enda lagen i Allsvenslan kommer från storstäderna. Vilket är risken med att ha en mindre serie. Det vore döden för landsbygden, alla ungdomar som vill satsa på fotb...Visa mer

Sebastian Wieslander 12, sista laget snittar la typ 14 poäng per säsong och det är la typ 6 lag som har möjlighet till europaspel, resten är tyvärr utfyllnad, färre och bättre lag skulle nog hjälpa Sverige Några steg åt rätt håll.

Johan Brodd 18. Varför? För att låta fler lag kunna spetsa sin kompetens.

Peter Gyllander 18 lag. De 2 sämsta åker direkt ut, de 4:a näst (placering 13-16) sämsta går in i en kvalturnering med de som slutar 3:a och 4:a i Superettan.
På så sätt gör man kvalet lika intressant som det i hockeyn.

Läs mer: Radiosportens Facebooksida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".