Sanna Kallur. Foto: Ulf Palm/TT.
Sanna Kallur. Foto: Ulf Palm/TT.

Kallur om varför hon hoppar av tävling: ”Det är benhinnorna...”

Susanna Kallur gjorde i lördags en lyckad tävlingscomeback i häcklöpning efter den långa skadefrånvaron. Men hon har fått problem med benhinnorna efter loppet och ställer därmed in tävlingen i Gent på lördag. Även Globen-galan om två veckor ser ut att vara i farozonen.

”Att jag skulle bli sliten efteråt det hade jag räknat med, och det har jag också blivit. Det är framförallt benhinnorna som gör sin röst hörd just nu. Jag fick ju ont i benhinnorna när jag var på läger runt nyår, och det kommer och går med tuff belastning”, skriver Kallur på sin blogg.

Kallur gjorde sin comeback 4,5 år efter det senaste häckloppet. Första loppet sedan 2010 gick över förväntan, hon sprang 60 meter häck på 8,14 sekunder i Karlsruhe och blev klar för inne-EM i Prag om en månad. Men hon säger att hon vill ta det försiktigt med tävlandet.

”Att tävla är ju någonting helt nytt för min kropp, och någonting den sakta måste få anpassa sig till. Jag har inga andra alternativ just nu, än att lyssna otroligt noga på vad kroppen säger. och när den säger "GO!" då först står jag på startlinjen igen. Eftersom det här var första tävlingen så vet jag inte hur lång tid det tar”.

Nästa tävling som Susanna Kallur är anmält till är Globen-galan 19 februari.

Relaterat

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".