Damkronorna, turneringsseger 2015, Foto: Lena Sundqvist/SR
Foto: Ishockeyförbundet

Damkronorna turneringssegrade i VM-genrepet

Erika Grahm: ”När VM drar igång är det nollställt”
4:20 min

I den sista turneringen inför VM på hemmaplan slog Damkronorna till med en turneringsseger. Efter 2-1 mot Ryssland vann de fyrnationsturneringen i finländska Vierumäki. Olivia Carlsson slog in segermålet i slutet av den andra perioden.

Helgen i Finland har därmed varit lyckad för Leif Boorks reservbetonade landslag - som störts både av skador och avsaknad av samtliga spelare från den amerikanska collegeserien - även om det fanns små misslyckanden också:

"Teorigenomgång med Damkronorna. Ramlade baklänges på scenpodiet. Sabina Kuller vek sig av ett kvävt gapskratt. Övriga skrattade rakt ut!", twittrade Boork inför matchen.

– Det går ju ut på att vinna i elitidrotten. Många tjejer kom in på grund av skador och lite annat och det blev annat än vi tänkt oss. Men då blev det en väldigt positiv grej att ta med sig. Vi har haft ett brett urval av tjejer och nu när vi haft problem har vi tagit in tjejer och det känns bra att vi har att ta av. Vi står inte och faller med enstaka tjejer, säger Leif Boork efter matchjen till Radiosporten. 

I lagkapten Jenni Asserholts frånvaro fick Erika Grahm dra ett stort lass som ledare i ett ungt och orutinerat lag. 

– Vi krigar hårt och kämpar för varandra. Vi gör verkligen allt och spelar bra försvarsspel och boxplay och vårat målvaktsspel är världsklass, säger Erika Grahm. 

Mer om Damkronorna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".