STOCKHOLM 2014-11-29 Jens Fredricson på Lunatic under lördagens internationella hoppningsevent Volkswagen Cup under Sweden International Horse Show i Friends Arena i Solna. Foto: Claudio Bresciani / TT
Foto: Claudio Bresciani / TT

Landslagsryttare bröt benet: ”Jag blev trampad”

Landslagsryttaren Jens Fredricson bröt vänster vadben när han föll illa vid en hopptävling i Helsingborg.
– Jag blev trampad strax ovanför fotleden, säger Jens till tidningenridsport.se

Fredricson är en av svensk ridsports mest rutinerade ryttare och har de senaste åren tävlat i OS och EM. Det var på sista hindret i 1,35-klassen vid den nationella tävlingen i Helsingborg som Fredricson rasade ur sadeln.

Han kände först inte av någon skada, men föll sedan ihop.

Han fick lämna arenan i ambulans och på sjukhus konstaterade läkare att han brutit ena vadbenet.

Nu får han ta det lugnt i två månader.

– Och jag som så sent som i går gick i genom min säsongsplanering. Lunatic har känts fantastisk och jag har sett fram emot att komma igång igen med honom. Nu får jag väl rikta in mig på den långsiktiga planen, säger han.

Olyckan skedde på hans nya häst, Fleur. Stoet har visat att hon kan hoppa högt. Så var det även i Helsingborg. Över det sista hindret hoppade hon så högt över att Fredricson tappade balansen och fick hästen över sig efter fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".