Tommy Boustedt och Simon Hjalmarsson. Foton: TT.
Tommy Boustedt och Simon Hjalmarsson. Foton: TT.

Boustedt om Hjalmarsson: ”Inte förbjudet att dricka ett par öl”

Tommy Boustedt om Simon Hjalmarsson: "Det är inte förbjudet med öl"
3:57 min

Tre Kronors Simon Hjalmarsson uppträdde så berusat i anslutning till landslagsspel att han nekades gå ombord på ett flygplan, det rapporterar Expressen.

Det var efter Tre Kronors andra landskamp mot Finland i söndags kväll som landslagsspelaren Simon Hjalmarsson drack ett par öl. Problemet? Han hade även tagit en sömntablett. Och på flygplatsen nekades Hjalmarsson att kliva ombord på flygplanet.

– Spelarna får givetvis dricka några öl om de vill. Problemet här var att han (Simon Hjalmarsson) hade tagit en insomningstablett och det är ju ingen bra kombination, säger svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt till Radiosporten.

Anser du att Hjalmarsson var i Tre Kronor-tjänst vid det här tillfället?

– Det är en definitionsfråga. Vi tycker väl att har man en gång tagit på sig en landslagströja, så representerar man svensk hockey året runt. Men det är inte samma sak som att de är livegna.

– Enligt vår värdegrund och våra regler så är det inte förbjudet att dricka några öl efter avslutad landslagsturnering. Däremot hade det varit större problem om de hade druckit öl på lördagen, inför Finlands-matchen.

– Simon (Hjalmarsson) har inte gjort något brottsligt, inte varit oförskämd mot någon och den enda som har fått problem av detta är han själv. Han har fått köpa en ny flygbiljett och ta in på hotell.

Så ni kommer inte vidta några åtgärder från svenska ishockeyförbundets sida?

– Nej, han har ju inte brytit mot några lagar. Det är omöjligt för oss att svara på hur berusad han var. Om man till exempel dricker två glas öl och tar en insomningstablett då blir man snurrig. Och det är inget lagbrott att göra det.

Mer om Tre Kronor/ishockey-VM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".