Foto: TT Kollage: Radiosporten
Foto: TT Kollage: Radiosporten

Ottosson: ”Slarvigt av Hjalmarsson”

Ottosson: ”Sömntabletter är ganska vanligt”
1:16 min

Tre Kronors Simon Hjalmarsson uppträdde så berusat i anslutning till landslagsspel att han nekades gå ombord på ett flygplan.

– Slarvigt, säger Radiosportens expertkommentator Kristofer Ottoson.

Det var efter Tre Kronors andra landskamp mot Finland i söndags kväll som landslagsspelaren Simon Hjalmarsson drack ett par öl. Problemet? Han hade även tagit en sömntablett. Och på flygplatsen nekades Hjalmarsson att kliva ombord på flygplanet.

– Slarvigt av Hjalmarsson, han kanske skulle väntat med att ta sömntabletten tills han kommit på planet. Sen tycker jag lite synd om honom, det blir väldigt mycket negativ uppmärksamhet och spekulationer om vad som hänt.

Är det vanligt annars att hockeyspelare tar sömnmedel?

– Det är ganska vanligt, just efter matcher kan det vara väldigt svårt att somna. Du kanske ska upp tidigt och ha en förmiddagsträning och behöver din sömn. Det kanske inte är lika vanligt i SHL som i andra ligor med det förekommer det vet jag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".