Frida Hansdotter i Flachau. Foto: Kerstin Joensson/AP/TT
Frida Hansdotter i Flachau. Foto: Kerstin Joensson/AP/TT

Hansdotter om att stå utanför laget

Frida Hansdotter om petningen
1:12 min

För många kom nog petningen av världens just nu främsta slalomtjej, Frida Hansdotter, som en överraskning när det svenska laget till lagtävlingen presenterades. Frida fanns med när Sverige tog silver vid VM i Schladming 2013.

Sedan dess har en lagtävling körts, i Innsbruck direkt efter OS förra året. Och där var inte Frida med. I stället var det Anna Swenn-Larsson som bildade laget tillsammans med Maria Pietelä-Holmner, Mattias Hargin och just nu skadade Axel Bäck.

Anna blev tungan på vågen i finalen och får alltså chansen ikväll igen.

Men Frida hade självklart gärna velat vara med.

– Absolut, men nu har tränarna valt och jag är utanför laget, säger Frida, som ändå kommer att finnas på plats för att heja fram sina lagkompisar.

Maria PH, Anna SL, Hargin och Andre Myhrer (som ersätter Bäck från senaste vinnarlaget) är ordinarie åkare. Sara Hector och Markus Larsson reserver.

Lagtävlingen slår nytt rekord den här gången med totalt 16 nationer på start. USA kommer med en oerhört stark uppställning med Mikaela Shiffrin och Ted Ligety bl a. Tyskland har med Felix Neureuther. Däremot är inte Marcel Hirscher med i Österrikes lag. Tina Maze saknas i Slovenien och Henrik Kristoffersen i det norska laget.

Sveriges åttondelsfinal är mot Tjeckien, utan skadade Ondrej Bank. Sedan väntar sannolikt USA i en kvartsfinal.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".