Foto: TT Nyhetsbyrån
1 av 2
Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren tillbaka i landslaget. Foto: TT Nyhetsbyrån
2014, Morgan Andersson. Foto: Svemo
2 av 2
Morgan Andersson. Foto: Svemo

Ny förbundskapten – då häver Lindgren och Lindbäck sin bojkott

Fredrik Lindgren tillbaka i landslaget: "Står till förfogande"
0:58 min

Morgan Andersson blir ny förbundskapten för svensk speedway. Han ersätter Stefan Andersson Skill som avgick i augusti. Radiosporten kan berätta att det beskedet nu fått Fredrik Lindgren att vilja köra för landslaget igen.

– Det är ett bra val av förbundet. Alla förarna har stort förtroende för Morgan. Jag kommer stå till förfogande för vad förbundskaptenen vill ha ut av mig. Vi hade ett långt samtal igår, så vi är ganska klara med var vi står, säger Lindgren som bojkottade landslaget i fjol.

– Jag tog beslutet att inte köra i landslaget på grund av vissa värderingar jag har. Jag står fast vid det beslutet, men nu är det bakom mig, säger Lindgren till Radiosporten.

Förre förbundskaptenen Andersson Skill avgick efter en kontroversiell laguttagning i klubblaget Piraterna då han tillät Darcy Ward, som stängts av efter ett alkoholtest, att köra en elitseriematch. Beslutet fick Antonio Lindbäck att nobba landslaget under Andersson Skills ledning.

Enligt Morgan Andersson kommer nu även Antonio Lindbäck att avsluta sin bojkott av landslaget. 

– Sporten är för liten för att vi ska hålla på och tjafsa, säger Andersson till Radiosporten. 

Det första uppdraget för Morgan Andersson blir träningslägret i Kroatien om en månad där både seniorerna och juniorerna har sin säsongsupptakt.

"Jag ser fram emot uppdraget som förbundskapten. Det är viktigt för svensk speedway att vi är med och krigar mot de bästa nationerna. För att kunna göra det behöver vi få med alla förare som kan komma att bli uttagna. Målsättningen är att ta en medalj vid lag-VM", säger Andersson i ett pressmeddelande.

TT

Mer om Speedway

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".