Maria Pietilä Holmner.
Maria Pietilä Holmner. FOTO: PONTUS LUNDAHL / TT

Maria PH letar efter VM-formen

Maria PH inför VM-storslalomen: "Jag gillar backen här"
2:26 min

Maria Pietilä-Holmner var missnöjd med sin åkning i lagtävlingen. Parallelslalomen körs som ett mellanting mellan slalom och storslalom. Nu det dags för damernas VM-storslalom och Maria PH har inte varit riktigt nära pallen i grenen i år - hon är inte heller helt säker på hur formen är.

– Jag tycker att storslalomformen är lite på uppåtgående och jag gillar backen här i Beaver Creek, säger Maria Maria Pietilä-Holmner till Radiosporten.

Maria PH kämpar för att öka farten i sin storslalomåkning. För henne handlar det om att utmana sig själv och våga köra så fort som hon kan och ligga på gränsen.

– Jag menar här spealr det ingen roll om man är fyra, femma, sexa, sjua utan här vill man vara etta, tvåa, trea och då är det bara all in som gäller.

Maria Pietilä-Holmner tog ett överraskande VM-silver i storslalom i Åre 2007. Men i världscupen har det bara blivit en pallplats, det var ifjol när hon var trea i Val d`Isere. 28 gånger har hon varit på platserna 4-10. Och hon känner inte den där hundraprocentiga tryggheten att alltid kunna släppa loss fullständigt.

– Det pendlar ju lite grann. Ibland känner man att man verkligen kan lita på sig själv och släppa på, och vissa gånger känner man att man inte riktigt litar på det och då blir det lite återhållsamt. Men nu är det en storslalomdag som gäller och då får man väl lura sig själv om man inte litar på sig själv och köra - och det ska jag göra.

Relaterat

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".