Mikaela Shiffrin och Frida Hansdotter
Mikaela Shiffrin och Frida Hansdotter. Foto: TT Nyhetsbyrån

Slalomrivaliteten går vidare: Hansdotter mot Shiffrin

Frida Hansdotter och Shiffrin inför slalomduellen
3:34 min

Frida Hansdotter mot Mikaela Shiffrin. När slalomtävlingen i VM ska avgöras fortsätter rivaliteten mellan de två kanske bästa slalomåkarna den senaste perioden. 

På lördag är det dags för damernas slalom vid VM i Vail/Beaver Creek. En tävling som många målar upp som kampen mellan just nu världscupledande Frida Hansdotter och regerande världs- och OS-mästarinnan Mikaela Shiffrin.

– Det går inte säga vad som är bäst, att vinna slalomcupen och vara bäst över ett helt år, eller vinna VM-guld, säger Frida Hansdotter.

Som tycker att hon har lärt sig mycket under den här säsongen. Vid senaste VM var hon i ledningen efter första åket, men halkade ner till bronsplatsen.

– Då vann jag ett brons. Skulle det se likadant ut den här gången så skulle jag säga att jag förlorat ett guld.

Och Mikaela Shiffrin, som vann det där VM-guldet, säger så här om Frida:

– Hon har utvecklat sin teknik mycket inför den här säsongen. Nu har hon blivit ännu snabbare, särskilt när hon vann i Flachaus världscupslalom. Jag ser mig faktiskt som en underdog den här gången.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".