MSSK Piteås Emma Eliasson missar en straff mot AIK. Foto: Niklas Ideström/Sveriges Radio.
MSSK Piteås Emma Eliasson missar en straff mot AIK. Foto: Niklas Ideström/Sveriges Radio.

Luleå går samman med Piteå-laget

Munksund Skuthamns Emma Eliasson: "Ett steg i helt rätt riktning"
1:35 min

Luleå Hockey tar över Munksund/Skuthamns riksserielag från och med nästa säsong.

Piteåklubben har inte råd att fortsätta sin satsning på elitnivå och därför kommer klubbarna att inleda ett samarbete som innebär att SHL-klubben tar över riksserielaget.

– Självklart är det här ett steg i rätt riktning för oss och alla är jätteglada, säger Munksund Skuthamns landslagsspelare Emma Eliasson till P4 Norrbotten.

Om Svenska ishockeyförbundet godkänner samarbetet kommer laget från och med nästa säsong att fördela sina hemmamatcher mellan Piteå och Luleå.

Luleå Hockey kommer att stödja Munksunds fortsatta satsning på flickhockey och ambitionen är, enligt ett pressmeddelande, att Munksund inom några år ska ha ett damlag i division 1.

– Alla som är inblandade i det här känner att det är något stort som har hänt i dag, jag skulle vilja betrakta det som en historisk händelse för damhockeyn, säger Luleå Hockeys ordförande Kurt Johansson till P4 Norrbotten.

Luleå är inte första SHL-klubben som tar över ett damlag på toppnivå. När Segeltorp förra säsongen åkte ur riksserien övertog Djurgården laget och är nu med stormsteg på väg upp i riksserien. Munksund ligger sexa i riksserien och är klart för SM-slutspel.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Mer om Hockeylag: Luleå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".